spot_img
More

    The Underdog: Ένα project που αναβαθμίζει κάθε έκφανση μιας all day εξόδου με αφετηρία τον specialty καφέ

    Τα φαβορί στον αθλητισμό και τη ζωή εν γένει συνοδεύονται πάντα από ενθουσιασμό. Αυτοί όμως που εντέλει διαμορφώνουν συνειδήσεις, πολιτισμό, αυτοί που αλλάζουν τον κόσμο και συντελούν στο να ξημερώσει μια καινούργια μέρα που θα μας πάει ένα βήμα παραπέρα, είναι τα outsiders, ή αλλιώς τα underdogs. Όλοι μας έχουμε αισθανθεί ή υπάρξει underdogs κι όλοι αγαπάμε ένα success story, από αυτά που εμπνέεουν και αναζοπυρώνουν τη σπίθα της δημιουργίας. Το Underdog στην πιο ζωντανή γειτονιά της Αθήνας – στον πεζόδρομο της Ηρακλειδών στο Θησείο – ήρθε να επιβεβαιώσει όλα τα παραπάνω και αγκαλιάστηκε από κάθε «φυλή» των σύγχρονων Αθηναίων – hipsters, coffee connoisseurs, digital nomads, hippie youngsters, ανάμεσα στον περαστικό και τον τουρίστα που βρήκαν σε αυτό ένα καταφύγιο πλημμυρισμένο από γεύσεις και αρώματα. 

    Χωρίς καμία παράταιρη παρέμβαση στο νεοκλασικό που το στεγάζει, με διάθεση να διατηρηθούν οι καθαρές γραμμές, με τη διαχρονικότητα και την ανάμνηση μιας φωτεινής, αστικής Αθήνας, το Underdog σε καλεί να το γνωρίσεις από κοντά ανηφορίζοντας τη στενή σκάλα του. Με το που την ανέβεις, η αρχιτεκτονική του χώρου, ο ανοιχτός του ορίζοντας και η θετική του ενέργεια είναι αδύνατον να μην σε αγγίξουν και να μην καταλάβεις γιατί το Underdog έχει γίνει το απόλυτο talk of the town από το 2015. 

    Στο Underdog έχεις τη δυνατότητα να πιεις έναν από τους πιο ποιοτικούς, αν όχι τον πιο ποιοτικό καφέ της Αθήνας, μιας και εισάγει πράσινο καφέ απευθείας από φάρμες, που καβουρδίζεται στο εργοστάσιο του The Underdog στο Γκάζι, καθημερινά. Οκτώ διαφορετικοί single estate καφέδες σερβίρονται κι εναλλάσσονται συχνά-πυκνά, καθένας με το δικό του ιδιαίτερο γευστικό προφίλ και την δική του προέλευση, υψόμετρο, μικροκλίμα. Οι άνθρωποί του βραβεύονται επί συναπτά έτη σε prestigious εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς καφέ σε πλήθος κατηγοριών, ενώ στο coffee shop αλλά και στο retail, συνολικά «δουλεύονται» άνω των 30 ποικιλιών γενικότερα. Ο ναός του καλού καφέ!

    Το δεύτερο σκέλος της «εξίσωσης» που έχει καταστήσει το Underdog «must» συντεταγμένη είναι το brunch menu. που εδώ αποτελεί ένα καθημερινό – πεντανόστιμο – καθεστώς. Αυγά σε απογειωμένες εκδοχές, όπως οι λαχταριστές Picada, με τηγανητές πατάτες, τοματώδη κιμά, αυγά και φέτα ή τα Huevos Pochados, με σπαράγγια, μανιτάρια και truffle sauce, σμίγουν με λαχταριστά pancakes, αναζωογονητικές σαλάτες και χορταστικά burgers, ανεβάζοντας τον πήχη της απόλαυσης, ενώ όσο προχωράει η μέρα, τα cocktails χαλαρώνουν το νου και ανεβάζουν τη διάθεση.

    Σίγουρα το Underdog είναι ένα project το οποίο δύσκολα σε αφήνει χωρίς να του δώσεις την δέουσα σημασία. Ένα μαγαζί που θα μπορούσε κανείς άνετα να συναντήσει στο Λονδίνο, στο Βερολίνο, στη Βαρκελώνη, το Άμστερνταμ. Κι όμως βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας και ένα κλείσιμο του ματιού μακρυά από όμορφες εικόνες και εμπειρίες ενός θαρραλέου flaneur. 

    The Underdog
    Ηρακλειδών 8, Θησείο, τηλ. 2130365393
    www.underdog.gr
    Facebook
    | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Οι καλύτεροι φούρνοι της Αθήνας: Ιστορίες με αλεύρι, μαγιά και προζύμι

    Είναι απίστευτη αυτή η γλυκιά θαλπωρή που μας κάνει να αισθανόμαστε η μυρωδιά ενός φρέσκου ψωμιού που μόλις έχει...

    Η επανάσταση του street food στην Αθήνα: Γεύσεις απ’όλο τον κόσμο που τρώγονται στο χέρι

    Το εστιατόριο σαν θεσμός εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης, ωστόσο προϋπήρχε πολύ πριν η Μαρία Αντουανέτα και...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot