spot_img
More

    El Patron: Το all day στέκι που έβαλε το Ίλιον στον «χάρτη» της Αθηναϊκής διασκέδασης

    Ο Pablo Picasso είχε πει κάποτε «Υπάρχουν ζωγράφοι που μετατρέπουν τον ήλιο σε μια κίτρινη κουκίδα, κι υπάρχουν άλλοι που με την ευφυία τους και τη δεξιοτεχνία των χεριών τους, μετατρέπουν την κουκίδα σ’έναν εκτυφλωτικό, υπέροχο ήλιο». Οι ιδιοκτήτες του El Patron, Στέλιος και Λεωνίδας, ανήκουν σίγουρα στη δεύτερη κατηγορία, αφού με πολλή δημιουργικότητα, έμπνευση και προσωπική δουλειά μεταμόρφωσαν ένα άδειο οικόπεδο στον πιο εντυπωσιακό χώρο στη δυτική Αθήνα. 

    Ανοιχτό και διαμπερές σαν club στο Miami, το El Patron χαρακτηρίζεται από ένα τεράστιο θολωτό υπόστεγο, μια εμβληματική ρεκλάμα με λαμπτήρες για να σου υπενθυμίζει ότι η μαγεία έχει όνομα (El Patron) και containers που λειτουργούν σαν μπάρα και κουζίνα για τα αναζωογονητικά (και εξαιρετικά) του cocktails και τα πεντανόστιμα. ευπαρουσίαστα πιάτα του αντίστοιχα. 

    Έπιπλα που έχουν μεταποιηθεί με μεράκι και αγάπη, μαροκινά πλακάκια, ζωντανά χρώματα, πολυέλαιοι κι ένα larger-than-life mural δια χειρός ενός από τους πιο δυνατούς Έλληνες graffiti artist της εποχής μας, Taxis, συνθέτουν το απόλυτο σκηνικό αποσυμπίεσης από την καθημερινότητα και απόλαυσης της ίδιας της ζωής. 

    Το μενού του είναι κι αυτό αποκύημα του ακονισμένου κριτηρίου του Στέλιου. Σε συνεργασία με εγχώριους μικροπαραγωγούς, αλλά και αναλόγως του τι καλό θα βρεθεί στην αγορά, στο El Patron έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις ζουμερά κρέατα σε άριστες κοπές, όπως picanha και rib-eye (ψημένα σε κάρβουνο), χειροποίητα νιόκι με πατάτα Περού, δροσερές σαλάτες και άλλα πιάτα εμπνευσμένα από λατινική Αμερική. Όλα τα υλικά είναι χειροποίητα – από τα chutney μέχρι τη μαγιονέζα – κι όλες οι προτάσεις του κυριολεκτικά η μία καλύτερη από την άλλη (μνείας αξίζει και η t-bone αργής ωρίμανσης). 

    Η τελειότητα επεκτείνεται και στο μέτωπο των cocktails. Ο κατάλογος αποτιεί φόρο τιμής με τη σειρά του στην λατινική Αμερική, με τα ονόματα των signatures να αντιστοιχούν σε πόλεις, συνοικίες και παραλίες της. Ξεχωρίζουν το Varadero (από την Κουβανέζικη Playa Azul), με ρούμι, ανανά, lime, χειροποίητο σιρόπι ιβίσκου και cherry bitters, αλλά και το Zacatekas, με κίτρινη τεκίλα, passion fruit, lime, σιρόπι κανέλας και angostura bitters (μια αποκάλυψη!) Και τα classics εδώ βιώνουν ιδανικές εκδοχές με τις Margaritas να δίνουν και να παίρνουν. 

    Ανοιχτό από το πρωί, το El Patron σερβίρει specialty καφέ και δίνει μαθήματα στο πως οφείλει να λειτουργεί ένα ολοκληρωμένο και λειτουργικό all day μαγαζί. Αν αξίζει κάτι να απαρνηθείς έστω για λίγο την οικειότητα της γειτονιάς σου, αυτό είναι η εμπειρία στο El Patron.

    El Patron
    Θηβών 481, Ίλιον, τηλ. 2102636626
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Εξάρχεια: Η πιο ζωντανή (και πολυσυλλεκτική) γωνιά της πόλης είναι ένα ψηφιδωτό προτάσεων για όλους

    Κατ’ εξοχήν… επαναστατική, µε έντονο ταµπεραµέντο, γεµάτη γκαλερί, τυπογραφεία, κέντρα τέχνης και πολιτισµού, µια πόλη µέσα στην πόλη που...

    Περιστέρι: Μια πόλη που αξίζει να ζεις… και να βγαίνεις. Ό,τι πιο hot θα το βρεις εδώ

    Ο πολυπληθέστερος δήμος της Αθήνας είναι κι ο πιο ζωντανός και δραστήριος. Το Περιστέρι ήταν ένας από τους κύριους...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot