spot_img
More

    Bond Restaurant Bar: «Σταθμός» για ολοήμερες εξορμήσεις – και στο brunch – στον Άλιμο

    Το all day στέκι στα νότια έχει γίνει αγαπημένη συνήθεια για καφέ, φαγητό και ποτό. Κρύβει όμως κι άλλον έναν άσσο στο μανίκι, ο οποίος είναι «egg-σαιρετικός».

    Διαχρονικά ενισχύεται η άποψη ότι οι all day χώροι – ειδικά αυτοί με υψηλό γαστρονομικό προφίλ – δεν μπορεί, κάπου θα χωλαίνουν, κάποιο σκέλος της εξίσωσης brunch-φαγητό-cocktails δεν θα είναι αντάξιο προσδοκιών. Τα στερεότυπα υπάρχουν όμως για να καταρρίπτονται, κι αυτό το Bond το πετυχαίνει εξαιρετικά. 

    Ένα άλλο στερεότυπο που γκρεμίζεται μπροστά σου με το που το επισκεφθείς, είναι το ίδιο το περιβάλλον του. Το Bond είναι το πρώτο μαγαζί στην Ελλάδα, που συστήνει ένα νέο αρχιτεκτονικό trend που έχει αγαπηθεί στο εξωτερικό – το upcycling – την δημιουργική επαναχρησιμοποίηση δηλαδή των υλικών και το όσο γίνεται μικρότερο ενεργειακό και ανθρακικό αποτύπωμα στο περιβάλλον. Φιλοξενείται σε ένα τεράστιο οικόπεδο, υπέροχα αναδιαμορφωμένο για τις ανάγκες του, στο οποίο γίνεσαι ένα με τη φύση και όλα τα στοιχεία της – το φως, το οξυγόνο, τη βλάστηση, τα άστρα και το φεγγάρι τις ώρες που ο ήλιος δύει. 

    Αποπνέει δε μια boho chic αύρα, μιξαρισμένη με ένα industrial ζεν και κοσμικές νότες, ενώ παράλληλα σερβίρει λεπτοδουλεμένες, αναζωογονητικές προτάσεις που έχουν κάτι για τον καθένα ξεχωριστά: είναι δηλαδή η τέλεια στιγμή της ημέρας σου οποιαδήποτε ώρα κι αν το επισκεφθείς. Τρία containers γίνονται οι λειτουργικοί του «σταθμοί» – κουζίνα, τουαλέτες, κλπ – ενώ πρόσφατα διαμορφώθηκε ένα υπερυψωμένο patio που λειτουργεί με κρατήσεις και διαχωρίζει τους επισκέπτες που έρχονται για να δειπνήσουν. Ο κατάλογος στα κυρίως περιλαμβάνει fusion προτάσεις που αναδεικνύουν τεχνηέντως τη γεύση, ενώ δεν απουσιάζουν τα ζυμαρικά και οι δροσερές, φρεσκοκομμένες σαλάτες.

    Στα πλαίσια της all day και ανεπιτήδευτα cool φιλοσοφίας του, το Bond σερβίρει καθημερινά αυγά σε διάφορες εκδοχές που ξεφεύγουν από τα τετριμμένα, με έντονα ελληνικά στοιχεία και τοπικά προϊόντα, όπως τα υπέροχα καγιανά πάνω σε χωριάτικο ψωμί με σαλάμι Λευκάδος, φέτα και λάδι βασιλικού, ο γκουρμέ «Ήφαιστος», που αποτελείται από τηγανητά αυγά με chips πατάτας, κρέμα παρμεζάνας, ψητά τοματίνια, chorizo και λάδι λευκής τρούφας, ή η healthy «Αφροδίτη», σε ψωμάκι ατμού, με αυγά ποσέ, κρέμα αβοκάντο με κόλιανδρο, γαλοπούλα και πράσινη σαλάτα. Προτάσεις που αν μη τι άλλο εκτοξεύουν το brunch σε άλλα επίπεδα, τόσο από πλευράς εμφάνισης, όσο έμπνευσης και εκτέλεσης. 

    Στο eco friendly τέμπο που ακολουθεί τις διεθνείς τάσεις, έρχεται να προστεθεί μια επαναστατικά ικανή μπάρα που ανακατεύει στα shakers της δροσερά cocktails, από classics, όπως Mai Tai, Bloody Mary και Zombie, μέχρι signatures, όπως το Magic Garden, με Vodka 42 below, passion fruit, violette syrup και lime ή το αξέχαστο Surge Castro, με μείγμα από Bacardi rums, falernum, passion fruit, pineapple, lime και aromatic bitters. Η κάρτα του περιλαμβάνει και πολλά κρασιά από εγχώριους και ξένους αμπελώνες, που μπορείς να πιείς και by the glass.

    Bond Restaurant Bar 
    Μεγάλης Του Γένους Σχολής 2, Άλιμος, τηλ. 2109902035 
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Ηλιούπολη: Η πόλη του ήλιου, με τις πολλές πλατείες και το απέραντο πράσινο

    Η Ηλιούπολη (η πόλη του ήλιου) έχει άλλο αέρα. Οι δρόμοι είναι μεγάλοι και ανοιχτοί, ο ήλιος μπαίνει παντού...

    Αγαπημένα Ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα: Εκεί όπου η τέχνη συναντά τη γεύση

    Το καλό γλυκό είναι ένα πάντρεμα φυσικών και μεταφυσικών στοιχείων, μια αλχημία απαιτητική, που προϋποθέτει αρμονία των υλικών, ιδανικές...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot