spot_img
More

    Cultivos Coffee Panormou: Μια διαφορετική προσέγγιση στον κόσμο των speciality coffee shops

    Η Αθήνα επιστρέφει στις γειτονιές της, κι η old-school γειτονιά της Πανόρμου τα τελευταία χρόνια, έχει ένα σημαντικό λόγο να νιώθει ανανεωμένη. Aυτός δεν είναι άλλος από το local Cultivos Coffee που έφερε την επανάσταση του 5th wave στον καφέ. Ένα conceptual project της Τaf με αγάπη για τη φύση και σεβασμό προς το περιβάλλον, που θα σε μυήσει στην αέναη αλυσίδα της παραγωγής κάθε πράσινου κόκκου, με αφετηρία – τι άλλο – την καλλιέργειά του (άλλωστε cultivos σημαίνει καλλιέργειες!). Αυτό αντικατοπτρίζεται τόσο στη γήινη παλέτα του χώρου – που σε ταξιδεύει στις μακρινές φάρμες του Ισημερινού – όσο και στο αποτέλεσμα που σου προσφέρει ο barista, μετά τα ατελείωτα cupping, στο αγαπημένο cafe της κάθε σου μέρας.

    To Cultivos Coffee Panormou, με στόχο την απόλυτη εμπειρία του επισκέπτη, στηρίζεται σε βασικούς άξονες όπως είναι οι handcrafted καφέδες που προέρχονται από φάρμες μέσω του προγράμματος της Τaf, direct relationship. Το πρόγραμμα ασκεί βιώσιμες γεωργικές πρακτικές σε κάθε στάδιο παραγωγής. Το αποτέλεσμα στο φλιτζάνι διακρίνεται από μοναδικά χαρακτηριστικά που οφείλονται τόσο στην εξαιρετική πρώτη ύλη όσο και στο επιδέξιο καβούρδισμα.

    Αυτό εξαργυρώνεται όποια ώρα της ημέρας κι αν επιλέξεις να τον απολαύσεις, είτε μιλάμε για το signature blend, είτε για έναν εξωτικό single origin με ένα πιο ιδιαίτερο γευστικό προφίλ. Οι barista σε οδηγούν και σε άλλες πιο ιδιαίτερες παρασκευές καφέ, όπως πολύχρωμα latte με διάφορες επιλογές από φυτικά γάλατα, παγωτό βανίλια βουτηγμένο σε καφέ espresso, hand brew ή αλλιώς καφέ φίλτρου αργής απόσταξης και cold brew για τους βιαστικούς.   

    Ο Ντέιβιντ, ένας χαρισματικός chef νέας κοπής, που ο βίος του είναι ήδη μία alternative διαδρομή γύρω από τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, μέσα από ταξίδια, μελέτη και μαθητεία δίπλα σε δημιουργικούς και καταρτισμένους ανθρώπους του χώρου, φέρνει νέο αέρα κι εξέλιξη στην κουζίνα, μαζί με την ομάδα του, μέσα από ένα ιδιαίτερο μενού που δεν θα σε αφήσει επ’ουδενί αδιάφορο.

    Αλμυρές γεύσεις όπως Dutch Baby (open pancakes με αυγά και μπέικον), open toasts της γιαγιάς με παραδοσιακά αυγά μάτια, σάλτσα ντομάτας και μελιτζάνα ή με πρωτεϊνική ομελέτα και κατίκι, Sando (milkbread) με καγιανά, BLT ή με κοτοσαλάτα, και λαχταριστά γλυκίσματα όπως french toast με sauce σοκολάτας, pancakes με σοκολατένια ζύμη αλλά και το Βασκικό cheesecake είναι κάποια από τα πιάτα του νέου brunch που δοκιμάσαμε και ακόμα ζητά ο ουρανίσκος μας.

    Ταυτόχρονα είδαμε τεράστια επιλογή από βιολογικές μπάρες και χειροποίητα muffins μέχρι αλμυρά snacks, γιαούρτια με φρούτα, healthy επιλογές, ζαβολιές, ακόμα και χειροποίητα dog treats για τους μικρούς μας φίλους. Η φετινή χρονιά έφερε μαζί της και μια γλυκιά προσθήκη στο roaster των γευστικών επιλογών. Αυθεντικό, χειροποίητο ιταλικό παγωτό, σε συναρπαστικές γεύσεις που εναλλάσσονται καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, με την εποχικότητα και την αγνότητα των πρώτων υλών να καθορίζουν τις επιλογές, ενώ ταυτόχρονα δίνουν μαστιχωτή υφή και φυσική γεύση που σε κάνουν πιστό λάτρη ακόμα και τον χειμώνα.

    Γεύσεις που στηρίζουν τον καφέ που θα επιλέξεις, στο δρόμο, στο σπίτι, στο γραφείο ή απολαμβάνοντας την φιλοξενία και την ενέργεια των ανθρώπων του Cultivos στα τραπεζάκια χαζεύοντας το πέρασμα, με μουσικές off radio να παίζουν στο background.

    Η διαφορετικότητα που στοχεύει το συγκεκριμένο στέκι, είναι η ολιστική κουλτούρα γύρω από την έννοια speciality. Ο ποιοτικός καφές κι οι νοστιμιές αποκτούν ακόμα πιο υψηλή ποιότητα, όταν η εξυπηρέτηση που λαμβάνεις, προέρχεται από ανθρώπους που τους ορίζει ο σεβασμός κι η αγάπη σε αυτό που κάνουν.

    Κι είναι ακριβώς αυτό το ανθρώπινο στοιχείο που δίνει στο Cultivos της Πανόρμου, τον ξεχωριστό του χαρακτήρα σε όλη την Αθήνα. Οι άνθρωποί, του που έχουν αφήσει το στίγμα τους από την πρώτη μέρα, μέχρι και σήμερα. Διαφορετικές προσωπικότητες με κοινό σκοπό να κάνουν κάθε μέρα το καλύτερο που μπορούν και να χαρίσουν ο κάθε ένας με τον τρόπο του vibes θετικότητας και αυθορμητισμού μέσα από τα χαμόγελα τους.

    Η εποχή που ο καφές είναι κάτι περισσότερο από ένα ρόφημα έφτασε, come as you are και… keep it local!

    Cultivos Coffee Panormou 
    Πανόρμου 48, Αμπελόκηποι, τηλ. 2106914508 
    Facebook Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Παγκράτι για πάντα: 20 μαγαζιά που θεσμοθετούν την πιο δημοφιλή γειτονιά της Αθήνας 

    Όλοι οι «μεγάλοι» της εποχής ζούσαν ή περνούσαν από κει, το Παγκράτι χάραξε την δική του ξεχωριστή πορεία του...

    4 μέρη για αυθεντική κρητική κουζίνα στην Αθήνα

    Η κρητική γαστρονομία έχει κυκλώσει για τα καλά κάθε όχθη της πόλης, με ένα άρωμα πατρίδας που φαίνεται να...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot